Tilbake til alle arrangementer

Dypdykk 2: Individ og samfunn - i møte med systemen

  • Impact Hub Bergen Holmedalsgården 3 Bergen, Hordaland Norway (kart)

Velkommen til vårt andre dypdykk i Fase 1 av Impact Challenge programmet!

Formålet med hvert dypdykk er å gi en dypere innsikt i ulike problemstillinger knyttet til psykisk helse. Gjennom en rekke korte innlegg vil vi belyse ulike sider for bedre psykisk helse. Gründervirksomheter trekkes inn som case. Det blir også en workshop hvor du som deltaker selv kan dykke ned i ulike områder og definere hvilke barrierer en bør arbeide for å løse.

Dette arrangementet er kun for deltakere i Impact Challenge programmet. Deltakelse er gratis. Du kan søke om deltakelse her.

I dypdykk nr 2 fokuserer vi på: Hvordan gjøre det lettere for den enkelte å ta vare på sin egen psykiske helse i møte med systemene?


11. April klokken 17-21.00:

Dypdykk 2: Individ og samfunn

17.00

Velkommen til Impact Challenge            
ved Impact Hub Bergen

17.15

Hva er lykke?                  

Andreas Landsnes, Overlege og avdelingssjef ved Sandviken sykehus

Andreas Landsnes, lege siden 1983, spesialist i psykiatri siden 1992, har de siste 10 årene vært overlege ved psykiatrisk akutt mottak og underviser leger og medisinerstudenter i psykiatri.

portrett_harris_shv.jpg

17.30

Stress er både nødvendig og skadelig – hvordan kan denne kunnskapen brukes til å forebygge mentale helseplager?

Anette Harris, professor i arbeids- og organisasjonspsykologi ved Institutt for Samfunnspsykologi, UiB.

Anette Harris sine faglige interesser og forskningsområder er stress og søvn knyttet til prestasjon i arbeidslivet. Hennes forskning på stress og tilpasning inkluderer blant annet arbeidere i polare strøk (arktisk og antarktisk), offshore, militært personell og toppidrettsutøvere. Hennes spisskompetanse er knyttet opp til regulering av stresshormonet kortisol.

Audun.jpg

17.45

Hvordan kan psykisk sårbarhet omdannes til nyttig kunnskap?

Audun Pedersen, Bergen kommune

Audun Pedersen er spesialrådgiver for psykisk helse i Bergen kommune. De siste 20 årene har han arbeidet med planlegging og utviklingsarbeid på psykisk helsefeltet. Han tror på et likeverdig samarbeid mellom hjelpere og brukere av tjenestene. Hans store faglige interesse er løfte fram og gjøre nytte av de erfaringene som psykiske kriser og sårbarhet skaper, både som kunnskap, inspirasjon til håp og kraft til forandring.

18.00: Pause

18.15

Pårørende, pasientens rettssikkerhet?                       

Helge Steinsund, Nestleder Landsforeningen for Pårørende av Psykisk syke (LPP)

Det sies at alle i løpet av livet, i mindre eller i større grad, blir konfrontert med psykiske utfordringer. Hvis det er sant, hvorfor er psykisk helse fortsatt så tabubelagt og neglisjert? Mange ønsker ikke å snakke om sine følelser. Selvgransking kan være skremmende. LPP Bergen har som mål å gi psykisk helse sin rette plass, på lik linje med fysisk helse.    

Kjetil+og+Ingvild_v2_shv.jpg

18.30

Skulle jeg spurt deg om du ville dø?  

Ingvild Kjørrefjord i samtale med Thomas Morel

Ingvild Kjørrefjord mistet sin bror, Kjetil, til selvmord for seks år siden. I ettertid har hun engasjert seg i LEVE (Landsforeningen for etterlatte ved selvmord) for å bidra til selvmordsforebyggende arbeid.  

 - Jeg visste han synes livet var litt vanskelig, men det falt meg aldri inn at livet var så umåtelig vanskelig at døden kunne være mer forlokkende enn livet, forteller hun. Jeg skjønner mer nå men vet enda ikke hva som er løsningen. Foreløpig tror jeg på mer åpenhet og ærlighet.

thomasmorel01Web.jpg
Annie_shv.jpg
Anne+marita.jpg

Thomas Morel er stjernefotograf, har vunnet en rekke priser og har publisert sine bilder i en rekke internasjonale magasin. Han strekker seg ekstremt langt for å få til et godt bilde, og stiller skyhøye krav før han blir fornøyd. Samtidig har han fått kjenne på kroppen hva det vil si å synke ned i mørket og i tyngre depresjon.

- Å kreve mye av seg selv kan nå sine grenser. ADHD er en kjemperessurs, men kan samtidig bikke over i det usunne – og det kan få store konsekvenser for helsen, forteller han. Det kan virke så enkelt å logisk at en skal slippe inn de rundt seg og være åpen for hjelp og innspill, men ofte er det en stor utfordring.      

18.45

Kultursensitiv selvmordsforebygging, hvordan nå inn til mennesker som ikke behersker nyanser i det norske språket?

Annie Norevik og Anne Marita Milde, RVTS

ANNIE NOREVIK er psykiatrisk sykepleier med master i klinisk helsearbeid og er spesialkonsulent ved RVTS Vest. Hun har bred klinisk erfaring med selvmordsatferd og selvskading hos barn og unge og har veiledet og undervist studenter og fagfolk om temaene.

ANNE MARITA MILDE er psykologspesialist og seniorforsker ved Regionalt kunnskapssenter for barn og unge. Hun har en doktorgrad i biologisk og medisinsk psykologi, og har bred klinisk erfaring med selvmordsatferd og risikovurdering. Hun har veiledet og undervist studenter om temaet samt holdt foredrag

19.00: Pause

19.15: Workshop

21.00: Takk for i dag


https://www.facebook.com/events/2320383671578386/



Tidligere arrangement: 28. mars
Dypdykk 1: Barn, unge og utdanning
Senere arrangement: 25. april
Dypdykk 3: Bedrift og arbeidstaker