Møt Impact Challenge 2019/20 Vinnerne: FibroFocus

Regine Frisch og Laila Grindeland vant Impact Challenge programmet i 2019/20 med sitt gründerprosjekt FibroFocus

Regine Frisch og Laila Grindeland vant Impact Challenge programmet i 2019/20 med sitt gründerprosjekt FibroFocus

FibroFocus er et metodeverktøy for å endre måten fibromyalgi blir behandlet på, slik at pasientene kan få god  livskvaliteten med en kronisk sykdom. Gründeridéen kom i det Regine lå på behandlingsbenken til naprapat Laila og de begge to var enig om at for første gang på lenge, følte Regine en bedring. De snakket sammen om viktigheten av riktig behandling til rett tid og behandlere som står på for sine pasienter. Regine hadde en god fastlege i Lise Fredriksen som hun også hadde en fin dialog med. Hun hadde god kompetanse på fibromyalgi og sammen skapte de tre fundamentet til Fibrofocus.

Hvorfor valgte dere å bli med på Impact Challenge programmet?

Det var en unik mulighet til å få hjelp til å lage et godt fundament for vår ide, slik at det var mulig å satse på den.

Hva var/er de største utfordringene dere møtte/har i prosessen fra idé til realisering?

Tørre å tro at ideen var god, tørre å tro på at kompetansen vår var god nok og få tid til å jobbe med realisering av ideen ved siden av jobb. 

Hvordan hjalp Impact Challenge dere til å identifisere deres utfordringer og komme videre?

Impact Challenge hjalp oss å skape en god forretningsplan og la press på oss til å faktisk gjøre de tingene som vi snakket om å gjøre. På den måten tok ideen vår form og ble gjort realiserbar. 

Hva likte dere best med programmet?

Engasjementet til Silje som ledet programmet, møte med Mannheimer som hjalp til å stille kritiske spørsmål og Kolbrun Retorikk sine artistiske øyne. Sist men ikke minst, få muligheten til å være i et miljø med andre fantastiske gründere som heier, hjelper og støtter deg på veien. 

Hva har dere oppnådd til nå, og hvordan opplever dere at andre har mottatt deres startup?

Vi er overveldet over alle de positive tilbakemeldingene vi har fått og å se hvor mange som heier på oss og ønsker å være med på å bryte ned stigma rundt diagnosen fibromyalgi. Vi har fått en levende sosial plattform, med ulike oppdrag og kunder til vår klinikk som starter opp i august. 

Vil dere anbefale andre å delta i Impact Challenge programmet? Hvis ja, hvorfor?

Absolutt! Fordi det hjelper deg og tvinger deg til å faktisk tørre å prøve ut ideen din i et trygt, kreativt og støttende miljø. 

Silje Grastveit